Wat zijn de voor- en nadelen van beleggen in cryptomunten?

Beleggen in cryptomunten heeft een enorme vlucht genomen. De zogenoemde ‘early adopters’, zij die al enkele jaren geleden investeerden in Bitcoin en andere cryptocurrency, mogen in hun klappen. Velen zijn daardoor financieel onafhankelijk geworden. Maar kan je nu nog steeds rijk worden door te beleggen in cryptomunten? En wat zijn ze voor- en nadelen van deze vorm van beleggen? Op deze en nog meer vragen over virtuele munten gaan we op deze pagina uitgebreid in.

Cryptomunten: Hoe kan je rijk worden door hierin te beleggen?

Beleggen in cryptomunten heeft diverse voordelen, maar er kleven ook nadelen hieraan. Daar gaan we verderop deze pagina dieper op in. Wil je geld verdienen met crypto en droom je er stiekem van om daar rijk mee te worden? Lees dan hieronder verder.

Volg een crypto cursus

Ben je een onervaren belegger en heb je nog niet eerder in crypto belegd? Ga niet blindelings inleggen, maar neem ruimschoots de tijd om in je in te lezen in de materie. Nog beter is het om wat geld te investeren in een goede crypto cursus waarin jou alles haarfijn wordt uitgelegd en wordt jou geleerd hoe en waar je belegd in crypto, op welke momenten je het beste kan instappen, wat het beste moment is om te verkopen (verkoopsignalen) en ga zo maar door. Vaak kan je bij een aanbieder van dergelijke cursussen ook terecht voor vragen, tips en adviezen. Of te wel: Een goede basis om te leren beleggen in crypto.

Hoeveel kan jij missen?

Des te meer geld je investeert, des te groter de kans is dat je de winsten vergroot. Tenminste, als je op de juiste momenten in- en uitstapt. Mocht je veel vertrouwen hebben in een munt, dan kan je er ook voor kiezen om deze niet te verkopen, maar te ‘holden’ en maandelijks wat geld bij te leggen. Beleg alleen in crypto met geld wat je kan missen.

cryptomunten bitcoin

Altcoins of Bitcoin?

Het is uiteraard geheel aan jou waarin je investeert. Langetermijnbeleggers die investeren meestal in bekende munten zoals Bitcoin en Ethereum. Bitcoin wordt gezien als het digitale goud terwijl Ethereum als blockchain momenteel al vele toepassingen kent. Beleggen in altcoins kan echter op de kortere termijn lucratief zijn. Deze hebben de neiging om in korte perioden relatief snel in waarde te stijgen waardoor er ook mooie winsten mee te behalen zijn. Ook zijn altcoins over het algemeen geschikt om mee te daytraden. Zelf investeren wij alleen in Bitcoin.

De voordelen van beleggen in crypto

  • Laagdrempelig, iedereen kan beleggen in crypto
  • Munten zoals Bitcoin zijn gedecentraliseerd, je hebt zelf de controle over het geld
  • Hoge rendementen zijn mogelijk
  • Crypto als beleggingsproduct is een manier om je beleggingsportefeuille mee uit te breiden (spreiden van risico’s)
  • Sommige munten kan je ‘staken’. Je ontvangt dan een beetje rente over het bedrag dat je vasthoudt

En de nadelen

Beleggen in crypto heeft ook zeker nadelen. Zo zijn de koersen van vrijwel alle cryptomunten onderhevig aan stevige schommelingen. Ze kunnen hard stijgen maar net zo hard weer dalen. Beleg daarom niet in crypto als je het geld niet kan missen. Beleggen in altcoins is daarnaast extra risicovol, met name als je op de langere termijn belegt. Naar verwachting zal 98% van de huidige altcoins uiteindelijk niet overleven. Weet dus waarin je belegt en lees je goed in. Een ander nadeel van crypto is dat je er belasting over moet betalen. Tot 30.000 euro mag je belastingvrij bezitten, alles daarboven is belast.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *