Inflatie: 4 tips om minder last te hebben van de huidige prijsstijgingen

Dat alles steeds duurder wordt dat is natuurlijk niet meer te ontkennen. Of het nu gaat om de boodschappen in de supermarkt of de kosten voor het gebruik van energie, het stijgt allemaal. De lonen daarentegen blijven vaak gelijk of stijgen in veel mindere mate mee. De kans dat je dus aan het eind van de maand iets te kort komt, is dan vrij groot. Omdat het voor veel mensen lastig is om extra geld te verdienen of om loonsverhoging te vragen, hebben we enkele tips voor je die je kunnen helpen bij de huidige prijsstijgingen. Op deze manier kun je de inflatie toch enigszins beperken, maar helemaal lukt dat natuurlijk nooit.

minder last van inflatieGa eens praten met je werkgever

Het is natuurlijk de beste stap om je werkgever te vragen om je salaris te indexeren. Niet iedere werkgever zal hier uiteraard in meegaan, maar iedere beweging die wordt gemaakt is er natuurlijk één. Stel je krijgt van je werkgever een loonsverhoging van 3 procent, dan kun je met de overige tips het verschil wat er nog overblijft misschien wel volledig dichten. Zo kun je dus door verschillende zaken te combineren de inflatie voor jezelf toch voor het grootste deel tegengaan.

Ga eens vaker met de fiets

Als je een auto voor je huis hebt staan, dan is het natuurlijk verleidelijk om deze regelmatig mee te nemen. Toch is het met ook de huidige brandstofprijzen verstandig om je auto eens wat vaker te laten staan. Uiteraard hoef je jezelf niet nat te laten regenen, maar begin eens met één keer per week met de fiets naar je werk. Wel is het handig dat je werk dicht bij je huis is, want anders ben je wel heel lang onderweg. Is dit voor jou geen optie, houd er dan rekening mee om de boodschappen niet meer met de auto te doen. Kleine boodschappen kunnen natuurlijk ook gewoon prima met de fiets of lopend.

Bekijk je verzekeringen en abonnementen

Waar je normaal gesproken helemaal gek wordt van alle bedrijven die je bellen voor het overstappen met je abonnement, is het goed om dit nu zelf eens helemaal uit te zoeken. Vaak kun je namelijk heel gemakkelijk en snel overstappen, waardoor je vaak enkele tientallen euro’s per maand kunt besparen. Te dit op bij de loonsverhoging van je werkgever en het verminderde brandstofverbruik omdat je de auto wat vaker laat staan en je bent al een heel eind op de goede weg. Uiteraard ben je er dan nog niet, want er zijn nog veel manieren om de inflatie tegen te gaan.

Shop eens wat minder

Vooral veel dames vinden dit niet leuk om te horen. Toch is het wel een goede manier om maandelijks flink wat euro’s te kunnen besparen. Probeer eens om voor jezelf iedere maand minder te kopen. Eén shirt of één broek minder scheelt je namelijk vaak al snel tussen de 20 en 50 euro. Omgerekend een enorm deel van de inflatie die je om je oren hebt gekregen. Een andere optie is om wanneer je iets online gaat kopen dat je maximaal gaat prijzen onderzoeken. Website als OnlineReviews.be helpen heel erg om slimmer te gaan winkelen en voor heel wat producten op zoek te gaan naar de beste opties binnen jouw budget. Een grote aanrader, als je toch iets moet aanschaffen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *