ETF’s met maandelijkse dividenden: mijn drie favorieten in USD

Dividenden zijn heerlijk. Je kan rustig focussen op de lange termijn, en toch komt er cashflow je rekening op. In mijn portefeuille kan je heel wat aandelen, fondsen en ETF’s vinden die betrouwbaar dividenden uitkeren, zodat ik weet dat ik elk kwartaal wat extra aandelen in mijn favoriete bedrijven kan kopen zonder nieuw geld in mijn BinckBank of Bolero rekening te pompen. Toch hebben heel wat Belgische bedrijven die op de beurs staan de gewoonte om maar 1x per jaar een dividend uit te keren, wat die cashflow toch enigszins beperkt. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om meermaals per jaar een dividend voor één effect te ontvangen.

Dat is wat deze ETF’s doen. Alle drie betalen ze maandelijkse dividenden uit, en alle drie zijn ze makkelijk aan te kopen via je bank of via je aandelenbroker. Alle drie hebben een sterk tradevolume én een grote hoeveelheid dollars in portefeuille. Geen kleine jongens dus.

  1. Global X SuperIncome Preferred ETF (SPFF)
  2. VanEck Vectors Fallen Angel High Yield Bond ETF (ANGL) – Let op: obligaties!
  3. First Trust Multi-Asset Diversified Income Index Fund (MDIV)

Voor elk van deze drie ETF’s kan je op de link klikken om alle info te vinden. Ik ga bewust niet teveel reclame maken: you need to do your own research!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *