Drie tips om de beste hypotheek te scoren bij je bank

De vastgoedmarkt is naarstig op zoek naar kopers. Het kopen van een huis betekent altijd het aanvragen van een hypothecaire lening bij de bank; aangezien het totale bedrag van wat voor het huis wordt gevraagd meestal niet wordt gespaard. Wanneer wij met onze bank onderhandelen over de toekenning van geld, moeten wij daarom altijd enkele interessante adviezen in overweging nemen. In dit artikel geven wij 3 tips om de beste hypotheek te krijgen. Kijk hier eens naar!

1. Vraag financiering van verschillende entiteiten

de beste hypotheekHet eerste wat je moet doen is verschillende banken analyseren. Het is mogelijk dat de entiteit waar we onze hoofdrekening hebben ons goede voorwaarden biedt, maar het is altijd raadzaam de markt te verkennen om te zien of er betere opties zijn.

In die zin is het raadzaam om minimaal drie entiteiten te bezoeken, hoewel hoe meer we er bezoeken, hoe groter de kans is dat we een beter aanbod vinden. Het is ook een goed idee om financiering aan te vragen bij online banken, aangezien zij het meest expressief zijn in de hypotheeksector (zij bieden de laagste tarieven om voet aan de grond te krijgen op de markt).

Zodra wij de voorstellen van verschillende banken hebben verzameld, kunnen wij ze vergelijken om te zien welke voor ons het beste zou werken en kunnen wij de financiële instelling kiezen die ons het meest geschikt lijkt.

2. De terugverdientijd

De aflossingsperiode van een hypotheek is het aantal jaren waarin je het geld dat de bank je leent, moet terugbetalen. Gewoonlijk worden aflossingstermijnen tussen 15 en 30 jaar vastgesteld (zelden, hoewel zij bestaan, bereiken zij 40 jaar).

Daarnaast is er de leeftijdsgrens: dat wil zeggen de leeftijd die je zult hebben wanneer je klaar bent met de aflossing van de hypotheek. Het is heel gebruikelijk dat banken een maximumgrens stellen aan de betaling van de laatste termijn, die meestal is vastgesteld op 75 jaar.

Een ander aspect dat verband houdt met de afschrijvingstermijn is de rente. Hoe langer het is, hoe lager de maandelijkse rente zal zijn omdat je meer tijd hebt om de lening af te betalen. Maar op de lange termijn betaalt je uiteindelijk meer rente. Als je het minder lang terugbetaalt, stijgen de aflossingen, maar daalt de totale rente op de lening. Over het algemeen wordt aanbevolen de kortst mogelijke termijn te kiezen. Zolang het de familie-economie niet in gevaar brengt.

3. Neem je tijd en vraag advies

Het aanvragen van jouw hypothecaire lening zal tijd kosten, dus haast je niet. Dit zal tegen je werken en ertoe leiden dat je verkeerde beslissingen neemt. Bijvoorbeeld, het niet zorgvuldig lezen van hypotheekvoorstellen en al hun kleine lettertjes. Er zijn veel voorwaarden waarmee rekening moet worden gehouden. Wees je ook bewust van de kosten die gepaard gaan met de aankoop van een huis, die kunnen oplopen tot 10 à 15% van de waarde ervan.

Als je niet op de hoogte bent van alle financiële informatie of als jouw kennis beperkt is, is de figuur van een adviseur altijd de beste investering. Verkeerde beslissingen bij het afsluiten van een hypotheek maken het uiteindelijk onmogelijk om de dienst te contracteren. Zoek daarom hulp indien nodig, zodat alle concepten goed duidelijk zijn, en je de beste vastgoedfinanciering kunt vinden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *